După luni întregi de presiune continuă asupra decidenților din Educație și Sănătate, Guvernul a acceptat în sfârșit propunerea PSD de a renunța la închiderea unităților de învățământ în funcție de rata de incidență și de a asigura, în schimb, testarea periodică a elevilor pentru a preveni apariția focarelor COVID. Pragul de incidență de 6 la mie pentru închiderea școlilor este doar o convenție arbitrară, care nu poate justifica închiderea școlilor în care nu există niciun caz de COVID-19.

PSD consideră că Guvernul are obligația de a implementa rapid ceea ce nu a făcut în vacanța de vară, respectiv să organizeze testarea periodică în școli, inclusiv prin utilizarea testelor COVID non-invazive, care, chiar dacă nu sunt încă omologate la nivelul Uniunii Europene, sunt folosite pe scară largă de multe state membre pentru testarea frecventă a elevilor.

Remus Mihalcea, deputat PSD

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.