Statul trebuie să fie aproape de cetățeni în momentele grele. În acest sens, PSD a propus mai multe măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți:

  1. Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru cei cu venituri mici. Propunere PSD: 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.
  2. Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale. Propunere PSD: 30 de euro/voucher.
  3. Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei.
  4. Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere PSD: creșterea de la 20 de lei la 30 de lei.
  5. Schemă de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere PSD: 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

Obiectivul PSD este ca aceste măsuri de sprijin să fie finanțate în proporție de 50% din fonduri europene, pentru a nu afecta investițiile programate în buget.

Dacă se vor propune mai multe surse de finanțare din fonduri europene pentru aceste măsuri social-democrate, atunci, desigur, PSD va susține ca valorile voucherelor și a tichetelor de masă să fie mai mari.

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeş

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.