Senatul a votat Legea privind aplicarea cotelor de gen pentru listele electorale, inițiativă care aparține PNL, prin care se modifică modul de întocmire a acestora pentru Senat și Camera Deputaților și prevede respectarea unei cote minime de 33% de reprezentare a femeilor în Parlamentul României.

În acest moment, ponderea femeilor în Parlamentul României este de doar 17%, mult sub nivelul de reprezentare al altor state, confruntate și ele, intr- o anumită perioadă, cu aceeași problemă, pe care au rezolvat-o prin adoptarea cotelor de gen pentru listele electorale.

Dacă ne uităm la efectele acestei legi, adoptate în 2016 în Republica Moldova, putem vedea rezultatele de la alegerile anticipate din 2021, Președintele și Premierul sunt femei, iar în componența Parlamentului, ponderea femeilor este de 39%.

PNL Curtea de Argeș promovează femeile în politică și aceasta reprezintă o prioritate, avem deja două reprezentante în Biroul Politic Județean – Maria-Cristina Avădani şi Claudia Zafiu, Organizația Femeilor Liberale este bine structurată și implicată activ în acțiunile liberale județene. De asemenea, în TNL Curtea de Argeș avem multe doamne și domnișoare care vor să aducă un suflu nou și să își folosească entuziasmul vârstei pentru comunitate.

Felicitări inițiatoarelor proiectului doamna senator, Alina Gorghiu și doamna senator, Laura-Iulia Scântei!

Cosmin Petrescu, preşedinte interimar PNL Curtea de Argeş

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.