Pe lângă depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, o altă prioritate a PSD în sesiunea parlamentară care începe astăzi este promovarea unui pachet de legi care să protejeze românii față de scumpiri și, implicit, scăderea nivelului de trai. Iată care sunt cele mai importante proiecte de lege avute în vedere:

1. Legea consumatorului vulnerabil, la care PSD are amendamente foarte importante, precum extinderea numărului persoanelor care primesc ajutor de încălzire, indexarea anuală a ajutorului de încălzire cu rata inflației, creșterea ajutorului acordat pentru fiecare tip de sistem de încălzire.

2. Acordarea salariului minim în funcție de studii, vechime și calificare, astfel încât salariatul să fie plătit corect, la valoarea reală a muncii sale.

3. Susținerea firmelor românești prin acordarea de stimulente financiare pentru creșterea producției fabricate aici, în România.

4. Finanțarea afacerilor inovative din domeniul energiei verzi și a digitalizării.

5. Un program strategic de stimulare a procesării în agricultură.

Ideea esențială a politicii economice a PSD este aceea ca tot ce este produs în România să fie și prelucrat în ţară pentru a ajunge pe masa românilor, astfel încât să crească numărul firmelor și al angajaților și să scadă deficitul comercial agroalimentar, care acum este de 2,9 miliarde de euro.

Deputat Simona Bucura-Oprescu,
președinte al Comisiei pentru Administrație Publică
și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.