În perioada 10-15 aprilie 2022, Bacăul a găzduit Olimpiada Națională de Fizică. Competiția, aflată la ediția cu numărul 56, a adus laolaltă toată elita fizicii românești și a creat cadrul de a stabili care sunt cei mai buni elevi fizicieni dintre cei 464 calificați la ambele trepte de învățământ, gimnazial și liceal.

Din simbioza muncii elevi-profesori, la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” apar noi și noi rezultate de prim rang. De data aceasta, performeri au fost cei doi elevi calificați la etapa națională a Olimpiadei de Fizică: Yanis Constantin Georgescu – premiat cu Mențiune de către Ministerul Educației și cu Medalie de Argint de către Societatea Română de Fizică și Theodor Alexandru Țîroiu – premiat cu Medalie de Bronz de către Societatea Română de Fizică. Cei doi au fost îndrumați – practic și teoretic – de către aceeași profesoară dedicată, Cristieana Rodica Bucăţa.

Anvergura competiției poate fi relevată și de enumerarea unor sponsori precum: EVERGENT Investments ca sponsor principal, un susținător al excelenței în educație, Aerostar, Dedeman, Barrier, Chimcomplex, Agricola și BCR. Olimpiada a avut deschiderea oficială duminică, 10 aprilie 2022, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și a continuat luni cu probele experimentale, marți cu probele teoretice. Olimpiada Națională de Fizică 2022 s-a încheiat vineri, 15 aprilie, cu festivitatea de premiere, ce a avut loc la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău.

Vestea postată pe grupul de comunicare WhatsApp al cadrelor didactice din școală a adus mare bucurie și tot corpul profesoral i-a felicitat pe cei doi elevi merituoși și pe toți cei care au contribuit la acest succes. O doamnă profesoară a încheiat pozitiv și cu optimism: „Felicitări tuturor! Împreună suntem o echipă puternică. Nu se poate o disciplină fără cealaltă! Atunci când muncești în liniște și vii la muncă cu drag, se văd rezultatele. Sărbători cu bine!”.

Astfel se poate remarca cu ușurință existența în școală a unui climat educativ, de studiu, care generează acest fără de final Festival al Succeselor Elevilor la toate disciplinele. Și toate aceste succese și rezultate de excepție ale elevilor la concursurile și la olimpiadele școlare, precum și cele de la examene scot în relief blazonul și renumele unităţii de învăţământ!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.