Conform paginii „Avalanşe în Carpaţi”, organizaţie non-guvernamentală (ONG) care monitorizează activitatea avalanşelor în Munţii Carpaţi, o avalanşă de mari dimensiuni a lovit Cabana Capra şi parcarea din faţa acesteia. Nu au fost victime, însă au fost înregistrate pagube materiale atât la cabană, precum şi mai multe maşini avariate. Avalanşa a curs pe vâlcelele ce coboară dinspre Cota 2000 (Căldarea Berbecilor), în această seară, 4 februarie 2023.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02GGnhDp2A38jrZdELfBvcZJFWWKn8x9F5WiWSoeDBF9kxhRdZL9k8bvtLT1oi1oXbl&id=100064866210919

În urma ninsorilor masive cu vânt din ultima perioadă, riscul de avalanşă este mare în toată zona de gol alpin a Munţilor Făgăraş. De asemenea, la Bâlea Lac au fost observate urmele unei avalanşe mari în zona Şaua Doamnei (Curmătura Bâlii). Cel mai probabil această avalanşă a curs de sub Vârful Paltinul şi a traversat zona Şeii Doamnei.

Cum ninsorile şi vântul continuă, este de aşteptat să se producă mai multe avalanşe declanşate spontan, chiar şi în zona montană de sub 2.000 de metri, unele dintre acestea de dimensiuni mari.

Foto: Raluca Maria Romanov.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.