Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a participat la o activitate educațional-catehetică dedicată Zilei Internaționale a Spunerii Basmelor la Școala Gimnazială „Gabriel Marinescu” din localitatea Tigveni.

Povestitul îmbunătățeste comunicarea și contactul dintre oameni, iar cele mai bune povești sunt cele care transmit un mesaj, care reușesc să capteze atenția publicului până la final.

Pentru orice copil, poveștile reprezintă primii pași spre o cultură literară, un plus de valoare, sunt o fereastră deschisă către principii sănătoase și valori morale. Prin ele descoperă consecințele unor fapte și atitudini, își însușesc comportamente sociale pozitive.

Basmele au fost prezente elevilor de clasa a III-a, unde coordonatoarea activității, prof. înv. primar Geanina-Ionela Deaconu, le-a prezentat elevilor câteva noțiuni despre basm, originea acestuia, personaje, teme. Cu aceste noțiuni au completat un rebus, din care a rezultat numele marelui culegător și creator de basme, Petre Ispirescu. S-au citit câteva fragmente din diverse basme, elevii recunoscând titlul și autorul. Apoi au desenat personajul preferat din basmele citite, prezentându-l colegilor.

La activitate au participat părintele Dan-Florian Obrocea, consilier Învățământ şi Activități cu Tineretul, care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a vorbit elevilor despre importanța cărtii, a cititului, dar și a rugăciunii în viața de zi cu zi și părintele Vasile-Cornel Ilina, coordonatorul Biroului de Cateheză si Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Activitatea este înscrisă în cadrul Proiectului educațional inovativ interjudețean – Educație prin Obiceiuri, Tradiții și Credință „Biserica şi şcoala – apărători ai neamului!”.

În atmosfera destinsă și prietenoasă, cu toții bucurându-se de lumea magică a basmelor, doamna profesor, Emilia-Mihaela Dumitrescu – directorul școlii a oferit elevilor diplome pentru implicare în această activitate. Cărțile pot schimba vieți, iar cele citite în copilărie au un mare impact asupra conturării personalității copiilor.

Basmele auzite și apoi citite la o vârstă fragedă pot contribui la dezvoltarea imaginației, a vocabularului, a abilităților sociale.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.