Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, a organizat Concursul județean de pictură religioasă „CRĂCIUNUL COPIILOR” la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din municipiul Curtea de Argeș.
Acest concurs este cuprins în Calendarul activităților educative județene, anul școlar 2022/2023, Nr. 14000 din 21.10.2022, poziția nr. 57.
Concursul județean de pictură religioasă „Crăciunul copiilor”, ediţia a IX-a, cu participare direct face parte din cadrul PROIECTULUI EDUCATIV JUDEȚEAN DE PROMOVARE A TRADIȚIILOR ȘI OBICEIURILOR POPULARE ROMÂNEȘTI şi a fost realizat din dorinţa de a promova şi de a pune în valoare, prin intermediul elevilor, cultura, tradiţiile, obiceiurile şi valorile religioase creștine din zona Argeșului.
Scopul proiectului a fost acela de a identifica, stimula și valorifica potențialul artistic și creativ al elevilor prin intermediul artelor plastice și de a cultiva și menține interesul pentru păstrarea și transmiterea tradițiilor creștine specifice sărbătorilor de Praznicul Nașterii Domnului.
În acest proiect au fost implicate Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Palatul Copiilor Piteşti, Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului, Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, Școala Gimnazială „Carol I”, Școala Gimnazială Regina Maria, Seminarul Teologic Ortodox ”Neagoe Vodă Basarab”, Liceul Tehnologic ”Regele Mihai I” din Curtea de Argeș și școlile înscrise în concurs.
Coordonatorii acestui proiect au fost: profesor Ramona-Elena Leca, Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Curtea de Argeș, profesor Elena Ilina, director Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului, alături de preot dr. Dan-Florin Obrocea, consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic mulțumind tuturor pentru implicare și preot Vasile-Cornel Ilina, coordonator al Biroului Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Protopopiatului Curtea de Argeș.
Activităţile s-au derulat conform calendarului stabilit în regulamentul de organizare și desfăşurare a proiectului. Prin participarea la acest concurs, participanții au fost de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor Regulamentului.
La acest concurs s-au înscris 110 elevi din 18 școli gimnaziale din judeţ:
- Şcoala Gimnazială CAROL I, Curtea de Argeș, coordonatori prof. Leca Ramona Elena, prof. Neacşu Livia.
- Şcoala Gimnazială REGINA MARIA, Curtea de Argeș, coordonator prof. Iacobescu Cristina.
- Şcoala Gimnazială SF. APOSTOL ANDREI, Curtea de Argeș, coordonator prof. Chițu Ramona.
- Şcoala Gimnazială MIRCEA CEL BĂTRÂN, Curtea de Argeș, coordonatori prof. Leca Ramona, prof. Savu Maria, prof. Manolescu Carmen.
- Şcoala Gimnazială ARMAND CĂLINESCU, Curtea de Argeș, coordonator prof. Uță Elena.
- Şcoala Gimnazială BASARAB I, Curtea de Argeș, coordonator prof. Uță Elena
- Şcoala Gimnazială PROF. DR. V. VASILESCU, Oești, coordonator prof. Chițu Ramona.
- Şcoala Gimnazială Nr. 1 CORBENI, coordonator prof. Chițu Ramona.
- Şcoala Gimnazială Nr. 1 CICĂNEȘTI, coordonator prof. Chițu Ramona.
- Şcoala Gimnazială Nr. 1 VALEA DANULUI, coordonator prof. Neacșu Robert.
- Şcoala Gimnazială BĂICULEŞTI, coordonatori prof. Matei Mariana, prof. Manolescu Carmen.
- Şcoala Gimnazială LIVIU REBREANU, Mioveni, coordonator prof. Ștefănoiu Laura.
- Şcoala Gimnazială GEORGE TOPÎRCEANU, Mioveni, coordonator prof. Ștefănoiu Laura.
- Şcoala Gimnazială MIHAI EMINESCU, Piteşti, coordonator prof. Ioana Radu Gabriel.
- Şcoala Gimnazială ADRIAN PĂUNESCU, Piteşti, coordonator prof. Rădulescu Alexandru.
- Şcoala Gimnazială TRAIAN, Piteşti, coordonator prof. Rădulescu Alexandru.
- Liceul Tehnologic PETRE IONESCU MUSCEL, Domnești, coordonatori prof. Tomulescu Ileana, Ciobanu Virginica.
- Şcoala Gimnazială Nr. 1, Pietroșani, coordonator prof. Negru Marilena.
Comisia de jurizare a lucrărilor formată din profesor Ruxandra Socaciu, profesor Cornelia Mihăilescu și artist plastic Ion Aurel Gârjoabă a ţinut cont de următoarele aspecte: elemente de tematică şi conţinut, profunzimea şi complexitatea mesajului transmis prin culori, cuvinte, elemente de originalitate și creativitate, calitatea și aspectul general al lucrării.
La final toți copiii au primit daruri, iar lucrările elevilor vor rămâne expuse la școala organizatoare.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.