În seara zilei de 13 august 2023, Icoana Maicii Domnului PARAMYTHIA, adică MÂNGÂIETOAREA a fost întâmpinată de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Alături de sfințiții slujitori, numeroși credincioși, au dorit să fie prezenți la sosirea sfintei icoane la Catedrala Voievodală din Cetatea Basarabilor.

În sunet de clopot și de cântări duhovnicești, pașii pelerinilor au urmat Icoana Maicii Domnului PARAMYTHIA, care a fost așezată cu mare cinste în Catedrala ctitorită de Sfântul Voievod Neagoe Basarab.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, care a rostit și rugăciunea de mulțumire către Maica Domnului, grabnic ajutătoare și folositoare pentru sufletul cel necăjit și întristat.

Cu emoție și lacrimi în ochi, credincioșii s-au închinat Maicii Domnului, mulțumindu-i pentru toată purtarea de grijă și cerând ca, în continuare, să mijlocească la Fiul Său, pentru neamul omenesc și să trimită pace în lume, sănătate și mântuire.

Sfânta Icoană a Maicii Domnului PARAMYTHIA, adică MÂNGÂIETOAREA, va rămâne în Catedrala Voievodală, până la sfârșitul săptămânii viitoare!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.