Primăria Municipiului Piteşti: 7 septembrie – Ziua Mondială de Conștientizare Duchenne

Primăria Municipiului Pitești se alătură Asociației „Parent Project” – Asociația pentru Cercetare și Asistență în Distrofia Musculară în campania de sensibilizare globală cu privire la distrofia musculară Duchenne, prin iluminarea clădirii instituției în roșu, joi, 7 septembrie, începând cu ora 20:00, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu boala Duchenne, din România și din întreaga lume.

Ziua Mondială de Conștientizare a Distrofiei Musculare Duchenne (WDAD), o inițiativă majoră promovată de Organizația Mondială Duchenne, este marcată astăzi, 7 septembrie, la nivel global, scopul acesteia fiind creșterea gradului de conștientizare a acestei boli genetice rare care duce la degenerarea musculară progresivă.

Tema Zilei Mondiale de Conștientizare Duchenne din 2023 este „Duchenne: Depășirea barierelor”, militând pentru crearea unei societăți care oferă șanse egale pentru toți. Astfel, astăzi, 7 septembrie, Organizația Mondială Duchenne lansează un documentar WDAD care prezintă viețile persoanelor care trăiesc cu distrofie musculară Duchenne de pe tot globul și modul în care fiecare înlătură barierele în viața lor personală.

Pentru mai multe informații despre distrofia musculară Duchenne și Organizația Mondială Duchenne, vă rugăm să vizitați: worldduchenne.org și worldduchenneday.org.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply