În data de 31 mai 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost adoptată „Legea asupra poziţiei ofiţerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare şi sens corpului cadrelor militare în rezervă. În memoria acestui eveniment şi în semn de respect pentru cei care au făcut din militărie profesia lor de o viaţă, Guvernul României a instituit, în 2010, „Ziua Rezervistului militar”, care se aniversează, în fiecare an, la sfârșitul lunii mai.

Filiala Județeană Argeș „Posada” a organizat un eveniment pentru a marca această zi, precum și a A.N.C.M.R.R. Evenimentul a început cu primirea oficialităților, salutul drapelului și a Gărzii de Onoare, după care s-a intonat Imnul Național.

Cu binecuvântarea părintelui Arhiepiscop Calinic, la Troița Vânătorilor de Munte a fost oficiată, de către un sobor de preoți, o slujbă de pomenire pentru rezerviștii care au trecut la Domnul. Părintele Andrei Michai – consilier eparhial, a dat citire Mesajului Arhieresc, după care a oferit, din partea chiriarhului, Medalia Creștin Ortodoxă „Sfântul Neagoe Vodă Basarab” domnului col. (rtr.) Laurențiu Domnișoru, președintele Filialei Județene Argeș „Posada”.

Au urmat alocuțiunile primarului, ing. Constantin Panţurescu și ale invitaților, dintre care îl amintim pe comandantul Batalionului 33 V.M. „Posada” Curtea de Argeș, lt. col. Costinel Popa, cel care a adresat urări de sănătate și recunoștință pentru camarazii rezerviști militari, precum și oferirea unor Diplome de Excelență unor membri ai Filialei Județene Argeș „Posada” a A.N.C.M.R.R.

Evenimentul s-a încheiat cu depunerea de coroane la Troița Vânătorilor de Munte.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.