# Au marcat: M. Roman II (min. 53), respectiv Dobrosavlevici (min. 71) şi Said (min. 81).

Performanță de excepție pentru fotbalul argeșean: la doar un an după ce a reușit menținerea în primul eșalon valoric al fotbalului românesc, FC Argeș a reușit calificarea în play-off-ul Ligii I!

Piteștenii au câștigat finala pentru ultimul loc care asigură prezența în Top 6 după victoria de luni seară, scor 2-1, din deplasare, cu FC Botoșani. După o primă repriză în care cele două echipe s-au tatonat, iar ocaziile de gol au lipsit cu desăvârșire, moldovenii au deschis scorul în minutul 53 prin Mihai Roman II care a profitat de o neînțelegere între Turda și Greab.

După primirea golului, echipa noastră a forțat și mai mult pe faza ofensivă în încercarea de a restabili egalitatea. Piteștenii au restabilit egalitatea cu 20 de minute înainte de final prin Dobrosavlevici, care a trimis cu capul în plasă dintr-o lovitură liberă executată perfect de Latovlevici. Echipa noastră a dat lovitura în minutul 81 prin Ahmed Said, care a marcat cu un șut din interiorul careului după ce Pap reușise să respingă șutul lui Latovlevici.

În urma acestui succes, FC Argeș a terminat sezonul regulat pe locul 4, cu 48 de puncte, adunate în 30 de etape, la egalitate de puncte cu Farul Constanța, ocupanta locului 5.

Caseta tehnică:

FC Botoşani: Pap – Braun, Dawa, Şeroni, Ţigănaşu – Haruţ (Santos ’84), Dican, Papa (Tîrcoveanu ’84) – Souza, Roman II, Mailat (Lupeta ’76). Antrenor: Marius Croitoru.

FC Argeş: Greab – Tofan, Turda, Dobrosavlevici, Latovlevici – Meza Colli, Raynov (Said ’64) – Işfan (Dumitru ’64), Şerban (Miguel ’87), Tănase (Dumitraşcu ’87) – Ganea (Boldor ’87). Antrenor: Andrei Prepeliţă.

Clasamentul în play-off după înjumătățirea punctelor: 1. CFR Cluj, 38 p; 2. FCSB, 31 p; 3. CSU Craiova, 27 p; 4. FC Argeș, 24 p; 5. Farul, 24 p; 6. FC Voluntari, 24p*.

* A încheiat sezonul regular cu număr impar de puncte și, după înjumătățire, punctajul i-a fost rotunjit în sus cu jumătate de punct.

Programul meciurilor din play-off:

  • Etapa 1: CFR Cluj – FC Voluntari; FCSB – Farul: CSU Craiova – FC Argeș.
  • Etapa 2: FC Voluntari – CSU Craiova; FC Argeș – FCSB; Farul – CFR Cluj.
  • Etapa 3: FCSB – CSU Craiova; FC Voluntari – Farul; CFR Cluj – FC Argeș.
  • Etapa 4: FC Argeș – Farul; FCSB – FC Voluntari; CSU Craiova – CFR Cluj.
  • Etapa 5: FC Voluntari – FC Argeș, Farul – FCU Craiova, CFR Cluj – FCSB.

Fotbal Club Argeş Piteşti

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.