Ieri s-a dat startul Ligii a III-a, iar pe Stadionul Central din Valea Ursului, echipa pregătită de Adrian Dulcea a întâlnit formaţia secundă a celor de la FCSB. Partida a fost condusă la centru de Ștefăniță Dănilă (Buzău), ajutat la cele două linii de Bogdan Mihai Martinescu (Buzău), respectiv de Alexandru Eugen Petre (Vintileanca). Oaspeţii de la FCSB 2 erau favoriţi ai hârtiei înainte de meci, iar locul secund obţinut la finele sezonului 2020-2021 îi obliga pe bucureşteni la o victorie. Iar în min. 13, Adrian Niţă a profitat de o eroare în tabăra gazdelor şi a fost primul care şi-a pus numele pe tabela de marcaj. Unirea Bascov nu a părut demoralizată şi a atacat poarta lui Tîrnoveanu, însă şutul lui Năstăsoiu a trecut foarte puţin pe lângă stâlpul din dreapta. Dominarea gazdelor a dus până la urmă la egalare: în min. 26, Graţian Pîrvu a trimis cu capul în faţa porţii, iar Alexandru Dumitrache a restabilit egalitatea pe tabelă (1-1). Din păcate, peste numai 4 minute de la golul egalizator, oaspeţii au trecut din nou în avantaj; Dan Tîlmaciu a deviat un balon trimis din lovitură liberă, marcând pentru 2-1 pentru oaspeţi. Acesta a fost şi rezultatul la pauză, chiar dacă în min. 35, Alexandru Florescu a scăpat singur cu portarul Tîrnovanu, însă acesta a reuşit să respingă senzaţional în corner.

După pauză, în min. 56, bucureştenii au profitat de o nouă eroare, Adrian Niţă a reuşit dubla, iar scorul a ajuns la 3-1 pentru FCSB2. Momentul psihologic al jocului s-a înregistrat în min. 71, atunci când roş-albaştrii au irosit cea mai mare ocazie a jocului: acelaşi Niţă nu a reuşit să marcheze cu poarta goală, fundaşul gazdelor, Andrei Linte, având o intervenţie magistrală! Iar gazdele au reuşit ceea ce părea imposibilul, o revenire senzaţională: în minutul 77, Mierlea a centrat de pe partea dreaptă, Teodorescu a deviat până la Dumitrache, care a reluat minunat în vinclul porţii apărate de Tîrnovanu pentru 2-3! În min. 87, Fabrizio Constantin a luat o acţiune pe cont propriu, a centrat până la Mierlea, acesta i-a aşezat balonul lui Năstăsoiu, care a şutat plasat, Tîrnovanu a respins doar până la Ionuţ Teodorescu, care a înscris pentru 3-3! În fine, în min. 94, Alexandru Florescu a câştigat un duel în jumătatea proprie, a pornit pe cont propriu şi a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă, centralul indicând punctul cu var. Responsabilitatea executării acestui penalty i-a revenit lui Ionuţ Teodorescu, cel care a înscris pentru un 4-3 la care nimeni nu mai spera…

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.