Cei 25.000 de puieți de păstrăv indigen provin de la Păstrăvăria Brădișor a Direcției Silvice Vâlcea, fiind oferiți de către compania High Entertainment Concept SRL.

🟢 Regia Natională a Pădurilor – Romsilva repopulează în fiecare an râurile de munte cu aproximativ 500.000 de puieți de păstrăvi indigeni.
🟢 Aceste acțiuni de repopulare cu puieți de păstrăv indigen sunt necesare pentru a compensa pierderile naturale care se înregistrează în urma fenomenelor de torențialitate și a acțiunilor răpitorilor specifici, între care cel mai activ este vidra.

🔵 Păstrăvul este un pește răpitor de apă dulce care trăiește în apele curgătoare reci de munte, preferând șipotele, unde stă ascuns între pietre. Are o lungime de aproximativ 30 de centimetri și o greutate de până la 800 de grame. Păstrăvul se hrănește cu viermi și diverse insecte, peștișori și icre.

ℹ️ Regia Națională a Pădurilor – Romsilva adminstrează 26 de păstrăvării productive, care asigură o producție anuală de circa 500 de tone de carne de păstrăv pentru piața internă și de 1 milion de puieți de păstrăv indigen, pentru asigurarea repopulării râurilor de munte în fondurile piscicole gestionate.
ℹ️ Romsilva administrează resursele acvatice vii dintr-o rețea hidrografică formată din 6.400 kilometri de ape curgătoare de munte și 4.700 hectare de lacuri de munte.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.