În data de 7 decembrie, Universitatea din Pitești a primit vizita reprezentanților companiei ELECTROARGEȘ SA. Scopul acestei vizite a fost acela de consolidare a relațiilor dintre cele două instituții, precum și de identificare a unor noi direcții de colaborare.

La discuții au participat, din partea companiei ELECTROARGEȘ, Michele Borgia – Director adjunct, ing. Marian Letcanu – Manager Cercetare-Dezvoltare și Valentin Cărămidă – Manager Producție și Calitate, iar din partea Universității din Pitești conf. dr. Adrian Sămărescu – Prorector pentru relaţia cu studenţii, absolvenţii şi mediul socio-economic, conf. dr. ing. Daniel-Constantin Anghel – Director al Centrului Suport pentru Învățământul Dual şi lect. univ. dr. Olimpia Oancea – Director al Centrului de Marketing Universitar.

Subiectele abordate au vizat aspecte legate de:

  • Stagii de practică și internship-uri pentru studenți.
  • Intervenții asupra curriculei universitare.
  • Abordarea unor proiecte de cercetare.
  • Profesionalizarea cursurilor.
  • Sprijinirea învățământului în sistem dual.
  • Publicarea profilului companiei ELECTROARGEȘ ÎN CATALOGUL ANGAJATORILOR DE TOP DIN REGIUNEA SUD-MUNTENIA: 100 de companii pentru care ți-ai dori să lucrezi!
  • Aderarea companiei ELECTROARGEȘ la Consiliul Consultativ al Rectorului Universității din Pitești (CCR-UPIT).

De asemenea, delegația a vizitat mai multe structuri din cadrul Universității din Pitești, dintre care amintim:

  • Facultatea de Mecanică și Tehnologie, reprezentată de conf. dr. ing. Alin Rizea – Decan și de conf. dr. ing. Monica Iordache – Director al Departamentului de Fabricație și Management Industrial.
  • Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare, reprezentată de conf. dr. ing. Laurențiu Ionescu – Decan și de conf. dr. ing. Alin Mazăre.
  • Centrul Regional de Cercetare-Dezvoltare pentru materiale, procese și produse inovative destinate industriei de automobile/CRC&D-Auto, reprezentat de către dr. Denis Negrea – Director.

Vizita s-a derulat într-un climat colegial, impresiile fiind favorabile din partea tuturor participanților. Așadar, putem spune că există preocupări atât din partea Universității din Pitești, dar și din partea partenerilor acesteia de a realiza acțiuni și chiar proiecte comune cu scopul creșterii vizibilității și valorii ambelor instituții.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.