Directorul ABAAV Argeş a explicat telespectatorilor POLITIKIA.ro care este procedura în momentul în care este sesizată o astfel de activitate.
„Dacă avem apel la 112, indiferent de momentul sesizării, noi avem personal care este în permanenţă şi care se poate deplasa în teren. Sunt şi cazuri în care legislaţia nu ne ajută… Astfel, în momentul în care noi putem să facem ceva unui astfel de infractor, trebuie să-l prindem în flagrant, pentru că aşa e la noi.
În ultima perioadă, şi pe cei care nu i-am prins în fapt, am încercat să le facem hârtii la Parchet şi la Poliţie pentru a depista autorul necunoscut. Chiar săptămâna trecută cred că am dat drumul unui dosar… Vă daţi seama că am deveni ridicoli să urmărim căruţe prin râu. Îi avem în vizor pe cei care merg cu utilaje şi excavează din greu!
Surprinzător sau nu, zona cea mai complicată nu este Argeşul, ci Dâmboviţa şi Giurgiu, poate şi datorită faptului că Bucureştiul construieşte cel mai mult. Şi aici avem un mare avantaj: 70-80% din Argeş este arie sau zonă protejată într-un fel sau altul! În plus există şi aceste ONG-uri care sprijină aceste demersuri şi activitate noastră”, a spus şeful ABAAV, Bogdan David.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.