Construcția fabricii de proteine din Curtea de Argeș a debutat în 1975, iar în luna iunie 1980 s-a pus piatra de temelie a societății mixte româno-japoneze „Roniprot”.

Această societate a realizat la Curtea de Argeș o linie de producție a proteinelor pe bază de normal parafine, cu o capacitate anuală de 60.000 de tone. Investiția a necesitat un cost semnificativ, de 132 de milioane de dolari.

Apogeul Fabricii de Proteine de la Curtea de Argeș a fost atins în 1987, când era singura producătoare de bioproteine la scară industrială din România, având 430 de angajați. Fabrica a fost vândută în 1992 unei firme românești, care a dezmembrat-o și a vândut fierul și inoxul din instalațiile de producție. Ulterior, fabrica a fost revândută.

Astăzi, ruinele fabricii zac pe locul unde funcționa una dintre cele mai mari fabrici de proteine din România.

Nu mai putem tolera umilințele repetate! Ne-am obișnuit cu ele, ca și cum ar fi devenit normalitate. Ajunge cu umilințele!

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.