Ieri, chiar cu o zi înainte de Sfântul protector al orașului, Sfântul Ilie, la Costești a fost sărbătoare mare. Sutele de dansatori de la Festivalul Internațional de Folclor „Carpați” au oferit publicului din oraș un spectacol extraordinar. Desigur, nu au lipsit nici artiștii locali și ansamblurile invitate ale Primăriei Costești, mai ales că, astăzi, începe aici un Festival Național de Căluș.

Numeroase oficialități au fost prezente la Costești. Primarul Ion Baicea și președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă, împreună cu vicepreședinții Adrian Dumitru Bughiu și Marius Nicolaescu, i-au primit pe artiștii veniți de pe meleaguri străine și din țară. Alături de locuitorii orașului au fost prezenți parlamentari de Argeș, consilieri județeni și consilieri locali.

“Vreau să îi mulțumesc pentru implicare primarului Ion Baicea și echipei sale! Apreciem nu doar eforturile investiționale de la Costești, ci și înclinațiile spre zona culturală, pentru că de fapt, prin acest festival, și intenția noastră este de a promova portul și obieciurile populare, dar și să le facem cunoscute generațiilor mai tinere cultura altor popoare. După cum vedeți, și domnul primar și dvs., stimați locuitori ai orașului Costești, vă bucurați de o apreciere deosebită din partea noastră, motiv pentru care suntem aici, în echipă completă, conducerea Consiliului Județean și o echipă întreagă de parlamentari. Să vă bucurați de tot acest efort deosebit al dansatorilor și de frumusețea dansurilor lor!” – Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

“Mă bucur foarte mult că Festivalul Internațional Carpați a ajuns în Costești, pentru că și noi trebuie să ținem și să ne mândrim cu obiceiurile și portul nostru popular, tot așa cum fac și acești artiști deosebiți din străinătate. Îi mulțumesc președintelui Ion Mînzînă, mulțumesc Consiliului Județean pentru că este alături de noi și de susține în activitățile noastre, atât în partea de investiții, cât și pe cultură. Vă urez la mulți ani pentru ziua de Sfântul Ilie, cel care ne protejează orașul și vă anunț că noi vom continua Festivalul Carpați cu Festivalul Național al Călușului!” – Ion Baicea, primarul orașului Costești.

În semn de apreciere, în calitate de partener al acestui festival, președintele Ion Mînzînă a oferit primarului Ion Baicea Trofeul „Carpați”.

Astăzi, Festivalul „Carpați” ajunge la Curtea de Argeș!

20 IULIE 2023 – CURTEA DE ARGEȘ

  • Ora 17.00 – Parada ansamblurilor de dans participante la Festivalul Internaţional de Folclor „CARPAŢI” pe traseul pe traseul Stadion-Primărie-Curtea Domnească. Primirea delegaţiilor la Primăria Municipiului Curtea de Argeș.
  • Ora 18.30: Curtea Domnească – Înmânarea Trofeului “Carpați”, de către organizatori, Primăriei municipiului Curtea de Argeș.
    Spectacol de dansuri folclorice prezentat de formaţiile participante: România – Ansamblul de dansuri “ARGEȘUL”, județul Argeș, Ansamblul “HODĂCEANA”, județul Mureș, Ansamblul „DOINA ARGEȘULUI”, județul Argeș, Turcia, Georgia, Macedonia de Nord, Serbia.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.