Peste 3 tone de carne de porc au ajuns astăzi în centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș.

„Ignatul la Golești” este un eveniment caritabil organizat de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș.

Pentru acest eveniment au fost sacrificați 30 de porci, donați de primarii de comune, orașe și municipii.

Atmosfera a fost una de sărbătoare, unde primarii din județ s-au întrecut în respectarea tradiției de a tăia porcul și a prepara toate cele necesare, de Ignat.

S-au înregistrat și recorduri, doi porci au avut peste 350 de kilograme. Au fost și primari care au adus câte doi porci, fie singuri, fie asociindu-se cu primari din localitățile învecinate.

Atmosfera a fost întreținută de grupuri de colindători din comunele din Argeș.

„Ne-am dorit ca şi cei mai puțini norocoși, copiii și bătrânii din centrele DGASPC, să simtă și ei bucuria sărbătorilor. În plus, păstrăm astfel și tradiția românească de Ignat” – Ion Mînzînă, președinte C.J. Argeș.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.