Şeful CAS Argeş a detaliat în discuţia pe care a purtat-o cu colegul Vadim Uţii, în studioul POLITIKIA.ro, care sunt serviciile de imagistică care sunt decontate de instituţia pe care o conduce, de la radiologie convenţională până la RMN. Noutatea în 2023 este pentru pacientul oncologic cu monitorizare de înaltă performanţă.

„Până acum aveam o decontare lunară, care s-a extins la trimestru, după discuţii cu medicii oncologi. Unui pacient îi trebuie investigate mai multe segmente, şi automat deblocarea în spitalizare de zi. În episodul de spitalizare de zi i se face tot pachetul, rămânând ca pacientului să i se administreze tratament în funcţie de rezultatul analizelor de imagistică.

Rămân în continuare cele 7 monitoare pentru boli cronice printre care enumerăm Oncologie, Cardiologie, Neurologie şi Diabet. Pacientul beneficiază de monitor 1, 2, 3 etc., iar furnizorii de servicii medicali sunt obligaţi ca în termen de 5 zile să facă investigaţia. Din punct de vedere al bolilor cronice, situaţia e cam deblocată…”, a spus Ionuţ Gheorghe, directorul CAS Argeş.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.