„De când activitatea mea se desfăşoară la MMAP, şi am fost desemnată manager de proiect, am coordonat şi finalizat, cu succes, unul dintre cele mai complexe proiecte de mediu, cu finanţare POIM, în valoare de peste 12 milioane de euro.
Este vorba despre proiectul Completarea nivelului de cunoaştere a biodiversităţii prin implementarea sistemului de monitorizare a stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes comunitar din România şi raportarea în baza Articolului 17 al Directivei Habitate, implementat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (beneficiar), împreună cu 11 parteneri din ţară: Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România, Institutul de Speologie Emil Racoviţă, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, Muzeul Naţional Grigore Antipa, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Marină, Institutul de Biologie Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Delta Dunării, Institutul de Cercetări Biologice Cluj, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj, Universitatea Transilvania din Braşov.
Proiectul şi-a atins obiectivele şi indicatorii-ţintă privind monitorizarea speciilor şi habitatelor de interes comunitar. Astfel, în România, la acest moment, putem vorbi despre două Ghiduri privind protocoalele de monitorizare şi metodologiile unitare de monitorizare a stării de conservare a habitatelor şi speciilor de interes comunitar, care sunt în proces de aprobare prin Ordin de ministru. Informaţiile au fost colectate din toate judeţele ţării, inclusiv din judeţul Argeş – în general şi în special din Pădurea Trivale, Piteşti.
Astăzi, la conferinţa de închidere a proiectului, pe care am organizat-o, m-am bucurat şi am fost onorată de prezenţa dlui secretar de stat în MMAP – Dan Ştefan Chiru, dlui preşedinte ANANP, cu rang de secretar de stat – Vasile Cârnariu, dnei şef serviciu ANANP – Natalia Savu, celor 11 parteneri din ţară, membrilor UIP, colegilor din cadrul Direcţiei Generale Biodiversitate, Direcţiei Evaluare Impact, Serviciul Fonduri Europene din cadrul MMAP, reprezentanţilor RNP Romsilva, ANPM, ANSVSA, GNM şi ARBDD.
Tuturor, parteneri şi invitaţi, un mare MULŢUMESC pentru participare şi implicare!
Şi aş mai vrea să mulţumesc la două persoane. Este vorba despre foştii managerii de proiect: Roxana Ionescu şi Doina Cioacă, care şi-au adus contribuţia la acest proiect!”, ne-a declarat managerul de proiect Sorina Marin.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.