Ionuţ Gheorghe, directorul CAS Argeş, aflat în dialog cu Vadim Uţii la POLITIKIA.ro, a abordat şi o temă destul de sensibilă, şi anume eliberarea concediilor medicale.

„Avem foarte bine puse la punct atât structura de concedii medicale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate, cât şi structura de control. Fiind informatic totul, nu ai cum să adaugi ceva peste ce ţi-a dat medicul. Doctorul ridică în sistem acel concediu medical, care apoi ajunge la noi, de asemenea şi verificarea din punctul de vedere al numărului de zile…

Din păcate, sunt şi concedii medicale acordate cam uşor de către anumiţi medici. Avem o luptă permanentă pentru conştientizarea medicilor de familie, iar pe foarte mulţi i-am şi sancţionat, cu discuţie directă, nu am stat să ne jucăm! Şi au fost situaţii când concediile medicale au fost eliberate PREA UŞOR de către anumiţi medici şi am fost sesizaţi de către angajatori.

Actul medical este între doctor şi pacient. Apanajul Casei sau a oricărei alte instituţii nu este acela de a intra în actul medical. Însă atunci când primim sesizări întemeiate de la angajatori cum că angajaţii lor bolnavi se afişează pe reţele de socializare la plajă, la mare, atunci la sesizări şi în activitatea noastră curentă, chiar mergem şi verificăm. Şi s-au dat şi sancţiuni care nu au fost mici!”, a încheiat Ionuţ Gheorghe, şeful CAS Argeş.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.