Proiectul de modificare a legislaţiei specifice a fost pus deja în dezbatere publică pe site-ul ministerului.

Soluțiile eficiente propuse:

– Taxa de timbru din procesele de partaj, care era în anumite situaţii chiar prohibitivă, se va reduce cu aproximativ 50%.
– Dovada că ai achitat taxa de timbru online se poate face și cu un simplu extras de cont. Fără nicio altă formalitate suplimentară sau alte drumuri la bancă!
– ONG-urile vor putea beneficia de toate formele de ajutor public judiciar – pentru plata onorariului de avocat, plata expertului, plată interpret, ceea ce până acum nu era reglementat.

Asta le-am spus colegilor din Baroul Timiș, care azi împlinește 149 de ani de la înființare. M-am bucurat de fiecare minut petrecut alături de ei. Știu că, fără avocați, actul de justiție nu este complet, la fel de bine cum știu și cât de multă perseverență, pasiune și răbdare implică această profesie.

Mulțumesc tuturor avocaților pentru serviciul pe care îl fac! Felicitări domnului Sergiu Stănilă, decan al Baroului Timiș, pentru organizarea evenimentului! A fost o gazdă extraordinară! La mulți ani!

P.S.: Mulțumesc mult pentru cartea „Veghetorul de sufletul, Veghetorul de Trup”, lansată de avocatul Ioan Hampu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.