📢 Pentru că organizația de „mediu” Agent Green lansează, ca de obicei, acuzații false la adresa Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, de data aceasta în cazul surpării unui drum în zona Valea Rea din Făgăraș, facem o serie de precizări, pentru corecta informare a publicului:

🔴 Suprafețele prezentate în filmările aeriene, în UP V Valea Rea, sunt proprietate ‼️PRIVATĂ, fiind exploatate în urmă cu circa 14 ani de către o firmă privată. Aceste suprafețe ‼️ NU sunt administrate de către Romsilva, ‼️ NU erau administrate de către Romsilva nici în momentul în care acestea au fost exploatate!
🔴 Regia Națională a Pădurilor – Romsilva nu exploatează în parcele aflate în zona calamitată. Toate exploatările efectuate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva sunt legale, fiind prevăzute în amenajamentele silvice aprobate.
🔴 Suprafețele prezentate în acele filmări, aflate în proprietate privată, se află la circa 10 kilometri de drumul surpat. Calamitarea tronsonului de drum Valea Rea s-a produs în urma unei viituri puternice, prin ieșirea din matcă a Izvorului Ursului, suprafața de pădure situată de o parte și de alta a acestuia fiind tot privată.

‼️ Recomandăm „experților” organizației respective să se documenteze înainte de a lansa acuzații false în spațiul public!

#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Silvicultură #Silvic #Păduri #Pădure #Natură #Mediu #Forests #Forest #Forestry #Nature #Environment