Dragi concetățeni,

Vreau să vă aduc la cunoștință faptul că Moșoaia a ajuns la o rată de infectare de peste 12 la mie. Situația este extrem de gravă. Comuna riscă să intre în carantină. Va rog să respectaţi măsurile sanitare de protecție. PROTEJAȚI-VĂ!

Rata de creștere a incidenţei are un ritm infernal, mult mai mare decât al valurilor precedente. Cazurile de îmbolnăvire sunt din ce în ce mai grave.

Singura posibilitate de a reveni la viața de dinainte de pandemie este vaccinarea în număr cât mai mare, iar fiecare persoană care acceptă să se vaccineze ne aduce mai aproape de acest țel. Doar atunci virusul va înceta să dețină controlul asupra vieților noastre, ne putem recapătă viața de dinainte de pandemie, ne putem bucura de întâlnirea cu familia, colegii, prietenii, vecinii, arta, călătoriile, putem merge la târguri, la spectacole, la piață, copiii merg normal la școală, se pot juca fără teamă unii cu alții… Putem reveni la ceea ce ne-a fost interzis sau limitat timp de peste un an și jumătate!

Odată cu vaccinarea, scade riscul de infectare și de a face boala. Practic, persoana care face vaccinul, chiar dacă intră în contact cu virusul, are un risc mult mai mic de a face o boală gravă, cu complicații, spitalizare și efecte secundare pe termen lung. În plus, scade posibilitatea de a transmite altora infecția. Pe scurt, vaccinarea cu un vaccin anti-COVID-19, împreună cu metodele deja știute (cum ar fi purtarea măștilor, distanțarea fizică, spălarea mâinilor) oferă persoanei protecție împotriva infectării, îmbolnăvirii sau transmiterii virusului.

Vom organiza un centru mobil de vaccinare în comună. Persoanele care doresc să se vaccineze sunt rugate să ia legătura cu asistentul social, dna Zgorcea Magdalena, la numărul de telefon 0785.287.351, în vederea programării la vaccin și a stabilirii celorlalte detalii. Vă mulțumesc anticipat!

Primar, Ion Necula

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.