Vineri, reprezentanţii firmei Kranz Eurocenter au montat primul parcometru în municipiul Curtea de Argeş. Acesta este situat în parcarea de la Biserica Domnească, în faţa intrării de la Muzeul Municipal şi face parte din contractul cu finanţare europeană pe care municipalitatea argeşeană îl derulează pentru dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil (realizarea pistelor pentru biciclete, dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride şi intervenţii la infrastructura rutieră şi stradală). Reprezentanţii firmei amintite mai sus au declarat că în următoarea perioadă vor mai fi montate încă opt astfel de aparate.

Folosirea acestora va fi destul de simplă. Odată ajuns la parcometru, utilizatorul introduce numărul autoturismului, se alege durata staţionării şi metoda de plată – cash sau card. Se introduc banii în vizetă şi se primeşte tichetul de parcare şi restul – dacă nu aveţi banii potriviţi. În ceea ce priveşte plata cu card sau cu telefonul, metoda este similară: se alege durata de staţionare, se apropie telefonul de aparat, se scanează şi se eliberează bonul de parcare.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.