„Periodic, la finalul ședințelor de Consiliu Local Pitești, am solicitat informații cu privire la stadiul proiectelor votate și bugetate pentru anul în curs. Poate că par insistent, dar sunt proiecte pentru care și anul trecut s-au alocat bani, precum realizarea de locuri de joacă pentru copii, dar care nu s-au realizat.

Și anul acesta, în buget, s-au alocat fonduri pentru realizarea a trei astfel de locuri de joacă. Ne aflăm aproape de jumătatea anului și încă nu avem informații dacă s-a întreprins vreun demers în acest sens. Mi-aș fi dorit ca în acest sezon cald copiii să fi putut profita de mai multe locuri de joacă civilizate.

De asemenea, nu au fost demarate procedurile pentru realizarea studiului de oportunitate pentru realizarea unui Spital Municipal. Ni s-a spus, astăzi, că încă nu s-a stabilit clar terenul necesar pentru construirea spitalului. În mod evident, realizarea studiului de oportunitate nu necesită stabilirea în prealabil a locației, pentru că nu vorbim despre un studiu de fezabilitate.

De aceea, în acest sens, am solicitat un raport trimestrial prin care să ni se transmită ce demersuri s-au făcut și care este stadiul proiectelor pe care le-am votat pentru a fi realizate.

Este important atât pentru noi, consilierii, care avem o responsabilitate pentru modul în care se folosesc banii publici, cât și pentru cetățenii cărora Primăria Pitești, ca orice instituție, le datorează transparență.

Consider că o dinamizare a aparatului din subordinea primarului este mai mult decât necesară, pentru că atunci când votezi proiecte și există bani alocați pentru acestea, este normal să îți dorești să le vezi puse în practică, în timp util!”.

Mihai Coteț, președinte PNL Pitești

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.