Ieri, 21.06.2024, în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – Cod proiect: F-PNRAS-1- 1398, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Corbeni au avut parte de o excursie memorabilă în București, vizitând Destiny Park și Reptiland. PNRAS este Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Acest program este implementat în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR) și beneficiază de o finanțare totală în valoare de 543 milioane de euro. Scopul acestui program este de a diminua riscul de abandon școlar și de a îmbunătăți performanțele școlare ale elevilor din învățământul preuniversitar.

La Destiny Park, copiii au experimentat diverse meserii și au participat la activități interactive menite să le dezvolte spiritul de echipă, colaborarea și empatia. Atelierele de meserii și jocurile de colaborare le-au oferit ocazia să învețe prin joacă și interacțiune, observându-se un progres semnificativ în abilitățile lor de comunicare și colaborare. De asemenea, într-un gest de empatie și altruism, în ultima jumătate de oră petrecută acolo, elevii au decis ca banii din jucărie strânși din „job-urile” lor să fie transformați în bilete pentru copiii care nu au posibilitatea să ajungă la Destiny Park.

La Reptiland, elevii au descoperit diverse specii de reptile și au primit informații detaliate despre habitatul și comportamentul acestora. Interacțiunea directă cu reptilele și activitățile practice i-au fascinat și le-au oferit o nouă perspectivă asupra faunei sălbatice, învățând despre importanța conservării și protecției mediului.

„Această excursie a fost un succes deosebit, oferindu-le copiilor oportunități valoroase de învățare și dezvoltare personală. Elevii s-au întors cu amintiri frumoase și lecții importante despre munca în echipă, empatie și respectul pentru natură, contribuind astfel la formarea unei generații bine informate și responsabile”, ne- a declarat directorul instituției de învățământ, prof. Alexandra Dana Badea.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.