Ieri, 11 noiembrie 2023, la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI a fost livrat primul elicopter BlackHawk, achiziționat în cadrul proiectului european Viziune 2020.

Totodată, în săptămâna 13-19 noiembrie a.c. urmează să fie livrate încă trei elicoptere, iar până la finalul anului să mai fie recepționate alte trei aparate de zbor BlackHawk, dintre care două destinate managementului situațiilor de urgență și unul pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.

În perioada următoare se va desfășura o ceremonie oficială, cu ocazia căreia vor fi prezentate aeronavele BlackHawk care vor intra în dotarea flotei aeriene ale IGAV.

Reamintim faptul că Inspectoratul General de Aviație al MAI a achiziționat 7 elicoptere BlackHawk, aparate de zbor care vor fi utilizate pentru managementul situațiilor de urgență, trei fiind configurate pentru operațiuni maritime și trei pentru uscat, iar un elicopter a fost achiziționat pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.