# Proiect pentru realizarea canalizării pe strada Victoriei și pe străzile adiacente, depus în cadrul PNRR.

Cine a crezut că lucrurile vor intra în normalitate după votarea bugetului local, aşa cum îi place să spună venerabilului consilier local penelist Doru Georgescu, s-a înşelat amarnic. Iar dovada am avut-o astăzi, la şedinţa de îndată convocată la ora 09.00, de către şeful administraţiei publice locale, primarul Constantin Panţurescu. Pe ordinea de zi a figurat aprobarea a două procese verbale ale unor şedinţe anterioare, dar şi două proiecte de hotărâre super-importante pentru comunitate, şi ne referim aici la implementarea proiectului „Extinderea rețelei de canalizare în Municipiul Curtea de Argeș pe strada Victoriei și străzile adiacente” şi la aprobarea documentaţiei tehnico-economice (notă de fundamentare) și a indicatoriIor tehnico-economici pentru acelaşi proiect, ce urma a fi depus de către UAT Municipiul Curtea de Argeș în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, COMPONENTA 1: MANAGEMENTUL APEI, INVESTIŢIA 1 – Extinderea sistemelor de apă şi canalizare în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenţi, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene, APELUL DE PROIECTE PNRR/2022/C1/I1.

Atenţie, chiar dacă şedinţa a durat fix 302 secunde, ne-a lăsat un gust foarte amar. Şi asta din cauza limbajului folosit, care de multe ori l-a depăşit pe cel al chivuţelor ce vând în piaţă lapte şi ouă. Revenind „la cestiune”, primarul a cerut ca să nu se piardă timpul, pentru că proiectul trebuia depus până la ora 12.00. Prima solicitare urma să fie depusă pe AFM şi la alte organisme, dacă ar fi respinsă. A fost momentul în care pemepistul Daniel Petrescu a intervenit: „Am susţinut mereu că trebuie să facem proiecte pe canalizări şi aţi răspuns că nu se pot accesa bani pentru această destinaţie. E un lucru bun că v-aţi străduit şi…”. „Dom’ Petrescu, studiaţi legea, ghidurile, până acum nu s-a putut. Haideţi că pe proiectul ăsta mai avem de lucrat vreo trei ore…”, a încercat primarul Panţurescu să argumenteze.

„Dom’ primar, e bine că s-a făcut, că aţi putut. Însă eu am o singură problemă”, a continuat Petrescu. „Aveţi mereu!”, i-a replicat Panţurescu. Atunci, Petrescu a luat foc: „Nici nu aţi făcut bine strada Victoriei şi aţi spart-o din nou. Nu e cazul să faceţi lucruri de genu’… Şi cu proiectul ăsta se va întâmpla acelaşi lucru. Hotărâţi-vă bine ce aveţi de făcut, cum băgaţi canalizarea, să nu ne trezim din nou că trebuie să spargem strada!” „Unde s-a întâmplat, dom’ne, asta?”, a întrebat Panţurescu. „Pe Victoriei, trotuarul a fost spart, de-abia era făcut, de 2-3 luni, pe margine…”. „Care Victoriei, care trotuar?!?….”, a cerut precizări Panţurescu. „Pe Unirii, pardon…”, a replicat Petrescu.

A fost momentul în care a intervenit şi preşedintele de şedinţă, Loredana Stancu: „Dl Petrescu, nu are legătură cu ce avem pe ordinea de zi…”. „Ba are! Referitor cu ce se întâmplă acolo…”. „Dacă tot v-au purtat paşii pe acolo, trebuia să vedeţi că ne-au întârziat cei de la Renel cu jumătate de an…”, a spus Panţurescu, care a fost din nou contrat de Petrescu: „Şi cine e de vină, dom’ primar?” „În niciun caz primarul!”, a replicat acesta. „De ce n-aţi luat măsuri??? Ăştia vin şi lucrează când vor? Să respecte contractul!!!”, a ridicat tonul Daniel Petrescu. „Avem deficit bugetar, de-abia facem străzile şi le spargem din nou, că aşa vreţi voi? Asta-i golăneala voastră! Spui că nu ai cu cine să discuţi? Vă deranjează realitatea, aia e!”, şi-a continuat tirada pemepistul. „Mă deranjează prostia unora de nu mai pot. Mie mi-a fost frică întotdeauna să nu se ia şi la alţii!”, a fost replica primarului Panţurescu.

Între timp, proiectul a fost supus la vot şi a trecut în unanimitate, fiind votat şi de cei care au participat la şedinţă în online, de cei prezenţi în sală şi – surpriză! – chiar şi de Daniel Petrescu, care a şuierat veninos printre dinţi: „Vai de capul vostru… Vă bateţi joc de oraşul ăsta!”. Nici edilul-şef nu s-a lăsat mai prejos: „Vin ciobanii, ştiu să facă legea!…” Petrescu a avut ultima intervenţie: „Vin ciobanii şi or să v-o tragă, ciobanii! O să vezi tu ce-or să-ţi facă ciobanii!…”

Pentru că şi cel de-al doilea proiect avea legătură cu primul, a fost votat, de asemenea, în unanimitate!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.