Centrul de Zi pentru Recreere Pensionari din Municipiul Curtea de Argeş, Bulevardul Basarabilor nr. 28A, instituție din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Curtea de Argeş situată pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 2B, a fost desemnat model de bună practică în domeniul furnizării de servicii sociale adresate persoanelor vârstnice.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a organizat concursul „Exemple de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice”, eveniment competițional dedicat furnizorilor publici și privați de servicii sociale din România adresat persoanelor vârstnice, în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Miercuri, 14 decembrie 2022, în Aula Facultății de Sociologie și Asistență Socială din București a avut loc festivitatea de premiere. Direcția de Asistență Socială Curtea de Argeş a fost premiată în capitală, Centrul de Zi pentru Recreere Pensionari, instituție din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Curtea de Argeş, fiind desemnat model de bună practică în domeniul furnizării de servicii sociale adresate persoanelor vârstnice.

„Premiul este o recunoaștere a celor mai bune practici în domeniu din partea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale care a organizat acest eveniment competițional în parteneriat cu Banca Mondială și cu sprijinul Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.

Vârstnicii, bunicii comunității noastre, joacă un rol important în viața noastră și suntem conștienți de faptul că e esențial să îi implicăm în viața socială. Desigur, în politicile publice ce vizează metode și strategii de îmbunătățire a nivelului de trai pentru acest segment al populației, seniorii sunt permanent în atenția noastră.

Ne dorim în calitate de autoritate publică locală să îi implicăm pe seniori într-un dialog permanent pentru că mesajul transmis de dânșii e semnificativ. Am putut prea bine observa ce beneficii mari are Centrul de Zi pentru Vârstnici, prin tot ceea ce implementează el la Curtea de Arges.

De la bunicii noștri, în fond și la urma urmei, culegem roade, informații, sfaturi şi cum să manageriem problemele apărute. Bunicii noştri ne învaţă în fiecare zi că vârsta este doar un număr!”, a declarat directorul executiv Mariana Moise.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.