Joi seara, puţin după ora 18.00, la sediul Forţa Dreptei situat pe Bulevardul Basarabilor a avut loc lansarea oficială a candidaţilor partidului amintit la alegerile locale. O lansare total atipică, dacă ar fi să ne uităm în curtea vecinilor „săgetători”, care au mers pe manifestări faraonice, cu săli pline cu membri, simpatizanţi şi tot felul de cadre aduse cu arcanul, miniştri, preşedinţi de consilii judeţene, europarlamentari sau parlamentari care n-au nici în clin, nici în mânecă cu al nostru judeţ, sau care au venit la aceste lansări cu tot ce are mai bun Argeşul ca reprezentare în partidul „trandafirilor roşii”: preşedinte, prim-vicepreşedinţi, secretar executiv, senatori, deputaţi, vicepreşedinţii de C.J., miniştri secretari de stat, adjuncţi de regii naţionale sau regionale, primari, viceprimari, secretari tehnici – un întreg „aliotman”. Ei bine, la conferinţa de lansare de la Forţa Dreptei Curtea de Argeş au participat preşedintele şi candidatul la Primăria Curtea de Argeş, Nicolae Baciu, Emanuel Soare, preşedintele Forţa Dreptei Argeş şi candidatul Dreapta Unită la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, deputatul Adrian Miuţescu, unul dintre fondatorii naţionali ai Forţa Dreptei, vicepreşedinţii Cătălin Moraru, Claudiu Toteanu, Dan Ilea şi Robert Badea – căruia îi putem spune fără a greşi „sufletul organizaţiei” – precum şi Ovidiu Leca, secretar-trezorier Forţa Dreptei Curtea de Argeş.

Purtătorul de cuvânt… are cuvântul!

Şi îl numim aici pe cunoscutul avocat Cătălin Moraru, cel care a fost desemnat să ia primul cuvântul joi seara. Vizibil emoţionat, la primul contact cu reprezentaţii presei locale, a spus următoarele: „Numele meu este Cătălin Moraru, de profesie avocat, purtător de cuvânt al Partidului Forţa Dreptei Curtea de Argeş şi – cu bunăvoinţa colegilor – şi vicepreşedinte al filialei locale… Îmi pare bine că ne-aţi onorat cu prezenţa la conferinţa de presă. Fiind locuitor al municipiului Curtea de Argeş, pe mare parte dintre dvs. vă cunosc. Vom începe activităţile din această seară prin a arăta care este obiectul întâlnirii – lansarea candidaturilor Forţa Dreptei Curtea de Argeş pentru Primăria şi Consiliul Local. Alături de mine astăzi se află dl preşedinte Emanuel Soare, dl deputat Adrian Miuţescu, dl. Nicu Baciu – candidatul nostru pentru Primăria Municipală, dl Ovidiu Leca şi dl Claudiu Toteanu, candidaţi la funcţia de consilier local, la fel ca şi subsemnatul.

Ca avocat nu am emoţii în faţa instanţei, însă şi presa este tot un fel de instanţă… Nu dă decât anumite verdicte care – din fericire pentru unii, din păcate pentru alţii – au impact la public. Aş putea să dau un exemplu, însă nefiind prezentă persoana aici, mă abţin… Ar trebui să fiţi îngăduitori în ceea ce priveşte persoana mea în calitate de purtător de cuvânt, iar pe viitor să avem o colaborare în urma căreia să ne facem reciproc o părere unii despre alţii. Eu consider că interacţiunea dintre orice reprezentat al unui partid sau orice partid cu presa – scrisă, audiovizuală, online – trebuie să fie la modul la care fiecare să-şi spună punctul de vedere, cu argumente pro şi contra, şi să rezulte ceva bun. Orice menire a unui partid este să aducă societăţii unde funcţionează ceva bun. Dacă e să aducă ceva rău, asta avem din alte părţi, nu ne trebuie partide politice, nu ne trebuie nimic. Sunt şi persoane – ca să cităm un clasic în viaţă şi îmi vine primul în minte Marian Vanghelie – pă persoană fizică… De asta spun că trebuie să aducem în societate ceva mai bun, pentru că de rele, are cine se ocupa. Ca să nu mai pierdem timpul, îl invit în faţa dvs pe dl preşedinte Soare ca să prezinte aspecte din viaţa partidului şi activitatea la zi!”.

Emanuel Soare: „Avem aici, la Forţa Dreptei, liberali adevăraţi, pentru că PNL-ul, care a mers la un moment dat pe calea liberalismului, s-a desfiinţat! Nu mai există liberali decât în Forţa Dreptei!”

„Şi eu mă bucur că sunteţi alături de noi. Bun venit la Forţa Dreptei Curtea de Argeş unde sunt cei mai frumoşi oameni, cei mai serioşi politicieni şi adevăraţii liberali! Mă uitam acum, când veneam pe drum de la Piteşti către Curtea de Argeş, pe un drum foarte aglomerat… Sunt numai belele cu tot felul de politicieni. Am văzut că PSD şi-a pus un banner prin care spune şi are un slogan de campanie de genul Împreună suntem o forţă!. Văd că apare din ce în ce mai des cuvântul FORŢĂ în alegerile acestea şi mă bucur că şi PSD recunoaşte că este nevoie de o Forţă să schimbi judeţul, să îmbunătăţeşti viaţa oamenilor şi e nevoie de o Forţă să schimbi PSD-ul de la conducerea Argeşului. Mă bucură că Forţa le bântuie zilele şi nopţile, dar în judeţul Argeş există o singură Forţă: FORŢA DREPTEI! Mă bucur că noi suntem atât de de serioşi, iar ei, chiar dacă nu recunosc, au destul de multe coşmaruri cu noi, iar când îşi postează sloganurile de campanie, se gândesc de fapt la Forţa Dreptei!

Mă uitam şi la bannerele celor de la PNL, care de la Piteşti şi până aici au pus un slogan în genul Alegem calea dreaptă!. M-am bucurat că, inconştient, şi PNL recunoaşte că există o singură cale dreaptă în acest judeţ. Iar pe această cale dreaptă suntem noi, Forţa Dreptei, nu PNL! PNL este pe o cale strâmbă sau stângă, ca să spun aşa, în momentul în care au trădat şi s-au aliat cu PSD.

Mă gândeam că acţiunea noastră se vede, totuşi, în judeţul Argeş. Sunt astăzi aici în calitate de preşedinte ales al Partidului Forţa Dreptei Argeş şi în calitate de candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, din partea Alianţei Dreapta Unită. Vin în faţa dvs şi a cetăţenilor Oraşului Regal cu o ofertă de nerefuzat: avem aici, la Forţa Dreptei, liberali adevăraţi, pentru că PNL-ul, care a mers la un moment dat pe calea liberalismului, s-a desfiinţat! Nu mai există liberali decât în Forţa Dreptei! Liberalii care au fost în PNL au venit în Forţa Dreptei. Dacă au mai fost alţi liberali prin PNL, am înţeles că au plecat pe la PSD… Din punctul meu de vedere, cred că cea mai mare ruşine pentru un aşa-zis liberal este să renunţe la valorile liberale şi să se ducă la PSD. De asta spun apăsând cuvintele şi gândindu-le bine că adevăraţii liberali sunt în Forţa Dreptei! Singura cale liberală şi cale dreaptă este cea pe care Forţa Dreptei o aduce!

Mi-e de ajuns să mă uit în jurul meu şi la oamenii din Forţa Dreptei Curtea de Argeş, unde suntem acum, şi văd oameni foarte serioşi care au venit alături de noi, oameni care au făcut ceva în viaţa lor, care au performat oriunde au fost puşi. Şi mă refer în primul rând la persoana pe care am venit s-o sprijin astăzi şi care îşi lansează candidatura la Primăria Curtea de Argeş, dl Nicolae Baciu, pe care o ţară întreagă îl cunoaşte datorită afacerilor inovatoare pe care dumnealui le-a pus în practică şi pe care le promovează peste tot. Mă bucur că astfel de oameni care au demonstrat în viaţă că le pasă de ceilalţi, le pasă de mediu, caută soluţii sustenabile, nu caută calea uşoară, au luat decizia să facă politică, şi mai ales în Forţa Dreptei! Cred că oameni precum Nicu Baciu reprezintă viitorul în politică. Şi nu doar viitorul în politica Forţa Dreptei Argeş… Pentru că toţi ne dorim de la politicienii din ziua de azi să fie oameni de caracter, cu coloană vertebrală, să fi făcut ceva la viaţa lor, să-şi fi câştigat singuri banii şi să nu fi intrat în politică doar pentru a se îmbogăţi, pentru a face şmecherii, a fura banii statului etc.

Mă bucur că sunt aici şi sunt cu tot sufletul alături de Nicu Baciu, am cea mai mare încredere în el şi cred că, în sfârşit, în Curtea de Argeş există un candidat pe care Forţa Dreptei l-a găsit, îl susţine, îl promovează şi care cred că vine cu o ofertă foarte bună pentru municipiu. Este cu adevărat o alternativă la administraţia eşuată a PSD în această zonă. Trebuie să aduc în discuţie şi iniţiativa deputatului Miuţescu de acum câţiva ani de a oferi municipiului prin Casa Regală a României titlul de Oraş Regal. Toată lumea ştie că deputatul Adrian Miuţescu a avut un rol fundamental în acest demers şi această reuşită, deşi ulterior administraţia PSD a ignorat acest titlu şi nu a făcut absolut nimic ca să ridice Curtea de Argeş la această moştenire culturală şi către viitorul luminos pe care oraşul îl poate avea. În plus, m-am uitat când am venit în oraşul dvs cât de mutilat este bulevardul pe care am încercat să ne facem loc printre maşini, bumpere, tei tăiaţi, dale, semi-piste de biciclete pe care nimeni nu are loc să treacă, nici pe stradă, nici pe trotuar, nici copiii, nici cu cărucioare, biciclete… O să vedeţi că oferta Forţa Dreptei şi a candidatului nostru este una extrem de serioasă, e singura pe care vă puteţi baza şi singura care poate reda maiestatea acestui oraş, acestei foste capitale a Ţării Româneşti. Îi asigur pe toţi locuitorii municipiului de sprijinul nostru şi le recomand să vină alături de noi, să facă o alegere înţeleaptă pentru ei şi pentru viitorul lor în acest oraş!”, a fost declaraţia lui Emanuel Soare, preşedinte Forţa Dreptei Argeş, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş din partea Alianţei Dreapta Unită.

Adrian Miuţescu: „Am vrut ca Nicolae Baciu să fie şi candidatul Alianţei Dreapta Unită, numai că orgoliile au fost foarte mari. Fiecare a vrut să aibă candidat la Primărie. Aşa că au acum ceea ce şi-au dorit!”

A urmat la cuvânt deputatul Adrian Miuţescu, care a spus următoarele: „Vă mulţumesc încă o dată pentru prezenţă şi mă bucur tare mult că vă văd! Nu am venit cu mâna goală, pentru că am ocazia să prezint doi candidaţi: dl Emanuel Soare pentru preşedinţia C.J. Argeş, din partea Alianţei Dreapta Unită şi dl Nicolae Baciu pentru Primăria Curtea de Argeş, din partea Forţa Dreptei. De ce numai din partea Forţei Dreptei şi nu şi al Alianţei, încerc să vă explic… Am vrut să fie şi candidatul ADU, numai că orgoliile sunt foarte mari. Fiecare a vrut să aibă candidat la Primărie! Treaba asta poate că îi avantajează şi ajută pe ceilalţi candidaţi, pentru că dacă ar fi fost un singur candidat de la Alianţa Dreapta Unită, ar fi fost mai bine. Dar n-a fost să fie aşa, negocierile de aici nu au dus la rezultatul dorit, însă sunt convins ca dl Soare îl va sprijini pe dl Baciu şi vor face echipă bună în alegerile din 9 iunie.

Pentru mine, Curtea de Argeş este un oraş deosebit, căruia m-am dedicat atâţia ani. Politica pe care am înţeles s-o fac din februarie 1990 când m-am înscris în PNL a fost politica de a face ceva, pentru a lăsa ceva în urmă, pentru a veni cu o viziune şi nişte proiecte care să rămână atunci când nu voi mai fi în politică. M-am dedicat unor proiecte, unor idei, unor lucruri pentru care m-am bătut şi am încercat să le duc mai departe. Câteva dintre ele sunt în faza de a fi realizate, şi în primul rând mă refer aici la Autostrada Piteşti-Sibiu, tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş, la care am ţinut foarte mult şi m-am bătut pentru el aproape 25 de ani… Iată că, eu cred că apuc să-l văd, să se finalizeze. Sper să mai trăiesc câţiva ani cât să apuc treaba asta şi să ajung şi până la Sibiu, nu numai la Curtea de Argeş, pentru că aici, cred că se va finaliza la anul.

Nu vreau să vorbesc despre mine, ci despre cei doi colegi ai mei amintiţi anterior, cei doi candidaţi. Aş începe cu Nicolae Baciu. Cum spunea Emanuel Soare, este un om deosebit, un candidat care este pe măsura a ceea ce ne dorim noi şi vrem din politică. Adică nu un politruc care vrea să se aranjeze ca să ajungă într-o funcţie, să ajungă în consiliul local, vrea să ajungă primar să se realizeze şi să mai câştige ceva pe acolo… Nu! E un om care are viziunea în sloganul lui – VIZIUNE ŞI INOVAŢIE -, îl caracterizează. Viziunea mă caracterizează şi pe mine, însă Inovaţia este ceea ce el a făcut de când a terminat şcoala şi este aici, în municipiu. Este născut şi crescut aici, iar lucrul acesta contează foarte mult! Viziunea şi inovaţiile lui nu trebuie să fie doar pentru România, pentru Bucureşti, ci trebuie să se vadă şi aici în Curtea de Argeş. Şi cred că lucrul acesta trebuie deja prezentat în următoarele zile şi săptămâni, trebuie să se vadă că vine cu o altă abordare a campaniei electorale, cu o altă viziune asupra modului de a face politică, asupra a ceea ce veţi vedea în săptămânile următoare. E cu totul altceva faţă de ce aţi văzut din 1990 până acum! O să vedeţi la el un alt mod de a face politică, un alt mod de a prezenta proiectele pe care le are şi pe care le susţine şi un alt mod de a prezenta pentru anii care vin un oraş Curtea de Argeş aşa cum ni-l dorim cu toţii. Va fi, într-adevăr, o inovaţie de campanie electorală şi de modalităţi de a-şi prezenta proiectele.

Nicolae Baciu este antreprenor, iar pe noi ne caracterizează ca şi partid acest spirit. Aşa cum amintea şi Emanuel Soare, Forţa Dreptei s-a născut dintr-o dezamăgire asupra drumului pe care Partidul Naţional Liberal l-a luat în ultimii doi-trei ani de zile. Eu care am fost liberal atâţia zeci de ani de zile, dacă eu am ajuns la concluzia că trebuie să plec din PNL, înseamnă că în PNL nu se mai putea face nimic. PNL este un partid care se duce într-o zonă care nu mai are nicio legătură cu liberalismul, cu principiile şi valorile liberale, cu tot ceea ce au crezut toţi cei care s-au înscris la începutul anului 1990, printre care mă număram şi eu… Acum, majoritatea celor din PNL lucrează la stat, sunt funcţionari, îi interesează să apuce câte o funcţie, să prindă nişte consilii de administraţie babane, cum e candidatul de aici, de la Curtea de Argeş, în vreo cinci-şase C.A.-uri. Am înţeles că omul cu asta se ocupă, de asta face politică, vrea să primească cât mai multe sinecuri pentru a putea să trăiască mai bine el! Asta am citit şi în presă, am observat şi eu…

Nicu Baciu este cu totul alt om! Vrea să vină să construiască pentru Curtea de Argeş, să vină cu proiecte care să schimbe oraşul din drumul pe care îl are, care este cam bătătorit, aşa, fără niciun spectacol. Nu te aştepţi la nimic spectaculos în anii care vin dacă vom continua aşa!… Oraşul acesta va trebui să se schimbe în totalitate în anii ce urmează. Va fi sau va trebui să fie unul dintre oraşele din România care se va dezvolta în mod spectaculos şi care va avea o creştere economică aşa cum trebuie, cum merită. Cu cei de la primărie şi cu cei care candidează în actuala guvernare nu se va întâmpla lucrul acesta. Va fi din nou o stagnare, lucrurile nu se vor schimba foarte mult. Vor evolua datorită unor proiecte care vin peste noi, creşterea infrastructurii, nişte investitori care poate vor veni datorită acestor lucruri, dar oraşul va trebui să fie altceva. Va trebui să redevină o capitală a Ţării Româneşti, o capitală a zonei Munţilor Făgăraş! E foarte important să înţelegem lucrul ăsta, să gândim şi să venim în direcţia asta!

Asta dorim noi, pentru asta suntem aici. Voi fi alături de colegii mei Emanuel Soare şi Nicu Baciu pentru a duce mai departe şi a reuşi să facem aceste proiecte. Când noi am plecat acum câţiva ani de la guvernare cu Ludovic Orban, reuşisem să deblocăm Proiectul Moliviş. Am reuşit să scoatem din fond forestier, să se facă paşii pentru care era blocat. Aţi văzut? L-au blocat din nou! N-au mai făcut nimic, absolut nimic. Şi sunt la guvernare cele mai mari două partide ale ţării, cu ministru din Curtea de Argeş… Ce s-a întâmplat cu acel proiect? De ce l-au blocat? Păi dacă ei au blocat proiecte de genul ăsta, care sunt începute şi am crezut ani de zile în ele, ce speranţe avem noi că nu vor bloca şi alte proiecte care pot să apară aici? Chiar dacă autostrada se va face… De ce? Din incapacitate, lipsă de interes, incompetenţă. Astea sunt motivele care le blochează. Deci trebuie să vină aici oameni care gândesc altfel, care au viziune, care ştiu ce înseamnă inovaţie şi care vin cu schimbarea oraşului Curtea de Argeş şi ducerea acestuia acolo unde trebuie să fie. Şi pentru asta eu mă voi implica politic şi în anii care urmează.

Spuneam la conferinţa judeţeană de la Piteşti, de acum câteva săptămâni, că în 2021 am candidat pentru ultima dată la preşedinţia PNL. Veneam după cinci mandate de alegeri câştigate şi spuneam că va fi ultima dată când voi candida la preşedinţia organizaţiei judeţene Argeş. Şi l-am susţinut, l-am propus şi cred că nu greşesc că îl voi susţine în continuare şi îl voi ajuta pe Emanuel Soare, pentru că atunci când pleci din politică sau faci un pas în spate, trebuie să laşi un om în locul tău, să-l creşti din punct de vedere politic. Îmi place să cred că Emanuel Soare este omul pe care eu l-am promovat în PNL, l-am adus în PNL şi l-am înscris în PNL. Şi îl voi ajuta să ajungă cât mai sus posibil, nu numai pentru el ca persoană, cât şi pentru judeţul Argeş, pentru Curtea de Argeş şi pentru politica românească. Pentru asta am gândit eu că trebuie să fac politică! Cât mai sunt proiecte în care mă pot implica, le voi face şi voi fi alături de dvs, aici, în oraşul Curtea de Argeş. Mă bucur că îl văd aici în sală şi pe Dan Ilea, alt om de afaceri important, antreprenor care are ceva de spus în mediul de afaceri din Curtea de Argeş, şi care este alături de noi, vicepreşedinte al organizaţiei locale. Sunt foarte mulţi oameni valoroşi în această organizaţie, pe mulți veți avea ocazia să îi cunoaşteţi în această campanie, dar vom privi cu atenţie şi vom fi alături de campania lui Nicu Baciu, în calitate de candidat la postul de primar al municipiului Curtea de Argeş, căruia doresc să îi dau eu cuvântul şi să vină în faţa dvs!”.

Nicolae Baciu, candidat Forţa Dreptei la Primăria Curtea de Argeş: „Cea mai mare durere a acestui oraş ţine de sănătate!”

„Din punctul meu de vedere este un moment istoric, pentru noi, Forţa Dreptei, pentru că, de la înfiinţare, astăzi lansăm primii candidaţi, din care fac şi eu parte. Sunt foarte încântat, sunt bucuros că am această oportunitate să candidez şi doresc să le mulţumesc dlui deputat Miuţescu şi dlui preşedinte Soare pentru că mă susţin cu adevărat în planurile pe care mi le-am construit legate de candidatura mea la primărie. Mulţumesc colegilor din BPL cu care vom candida pentru consiliul local!

Aşa cum aţi văzut, sloganul de campanie este VIZIUNE ŞI INOVAŢIE. Este ceea ce mă reprezintă pe mine cu adevărat ca om, este ceea ce am demostrat până acum, este ceea ce cred că poz face şi pentru oraşul acesta. Aş vrea să cred că argeşenii vor asculta toate promisiunile din campania aceasta, şi de la mine, şi de la ceilalţi colegi de la celelalte partide, că vor cântări foarte bine şi vor ieşi la vot în număr cât mai mare, pentru că puterea este în mâna lor. În momentul în care vorbeşti în deplină cunoştinţă de cauză şi votezi astfel, cred că avem şanse mari să ajungem într-o zonă în care se poate face treabă.

Oraşul acesta are o grămadă de probleme, şi nu mă refer la câini sau la bumpere. Acestea ar trebui rezolvate în prima săptămână de mandat. Problemele reale sunt legate de sistemul de sănătate, pentru că – din păcate – acesta, la Curtea de Argeş, lasă de dorit. Nu avem medici specialişti, nu avem o perspectivă în oraşul acesta. Dacă ne îmbolnăvim, dacă păţim ceva, oricare dintre noi nu poate să rămână aici, trebuie să plece ori la Piteşti ori la Bucureşti ca să fie tratat. Cred că pain-ul (n.n. – durerea) oraşului nostru este sănătatea.

După care cred că ar trebui să ne orientăm foarte mult către turism. Acesta ne poate aduce prosperitate în oraş. Plus că turismul poate creşte nivelul de trai al argeşenilor foarte rapid, mai ales că autostrada bate la uşă. Atunci când autostrada va fi gata, vom vedea un număr crescut al turiştilor în Curtea de Argeş. Doar patru ore petrece la ora actuală un turist la Curtea de Argeş. Merge la Mănăstire, mănâncă ceva, poate vizitează şi Biserica Domnească, se urcă în maşină şi pleacă mai departe! Eu cred că pe asta trebuie să punctăm, şi am o mulţime de planuri. Vreau să vorbesc despre ele în zilele şi săptămânile următoare, în toată campania am să vă povestesc elaborat şi dezvoltat despre planurile care le am pentru oraşul acesta. Aş vrea să închei discursul meu şi să vă prezint şi un candidat la consiliul local, pe colegul meu, dl Leca!”, a spus Nicolae Baciu, lider Forţa Dreptei şi candidatul formaţiunii la Primăria Municipiului Curtea de Argeş.

Ovidiu Leca: „Suntem bucuroşi şi mândri că avem un lider tânăr, antreprenor, un liberal autentic, viitorul primar Nicolae Baciu, un domn care a pornit de la zero şi a ajuns la o cifră de afaceri de 2-3 milioane de euro!”

„Vă mulţumim că ne sunteţi alături în această deosebită zi! Numele meu este Ovidiu Leca, sunt secretar şi trezorier al Forţa Dreptei Curtea de Argeş. Sunt antreprenor, am 39 de ani, sunt tată, soţ, cu viziuni liberale autentice îmbinate şi cu o uşoară tentă conservatoare. Cred cu tărie că progresul şi tradiţia pot merge împreună mână în mână pentru a avea un mediu prosper şi echilibrat pentru toţi locuitorii noştri.

Viziunea noastră pentru Curtea de Argeş este una centrată pe inovaţie şi progres. Suntem bucuroşi şi mândri că avem un lider tânăr, antreprenor, un liberal autentic, viitorul primar Nicolae Baciu, un domn care a pornit de la zero şi a ajuns la o cifră de afaceri de 2-3 milioane de euro! Este un om cu viziune, o spunem noi şi nu numai noi, toate publicaţiile cunoscute gen Forbes, The Wall Street, Ziarul Financiar, Deutsche Welle şi altele. Ne adresăm tuturor locuitorilor oraşului, oamenilor liberi care cred în valorile autentice liberale şi care cred în VIZIUNE ŞI INOVAŢIE, aşa cum este şi deviza campaniei noastre. Vă mulţumim încă o dată că ne sunteţi alături. Doamne Ajută!”.

Robert Badea: „Misiunea mea în politică a fost să găsesc un candidat deosebit pentru Primăria Curtea de Argeş. Iată, l-am adus lângă noi pe Nicolae Baciu!”

„Sunt iniţiatorul organizaţiei Forţa Dreptei Curtea de Argeş şi m-am ocupat cu formarea acestei filiale. Misiunea mea în politică a fost să găsesc un candidat deosebit pentru Primăria Curtea de Argeş. Iată, l-am adus lângă noi pe Nicolae Baciu, un om autentic care a demonstrat prin propriile puteri şi a fost remarcat de reviste precum Forbes sau The Wall Street Journal, de televiziuni precum Deutsche Welle sau PRO TV, fiinf invitat de Andi Moisescu la Apropo TV pentru activităţile lui personale, din viaţa privată, din mediul privat de activitate. A câştigat bani numai în mediul privat, nu lucrează cu statul, iar eu am reuşit să aduc un candidat bun pentru cetăţenii din oraşul Curtea de Argeş. Acum e rândul acestora să-l aleagă şi să facem o schimbare, dacă ei îşi doresc, Dacă nu îşi doresc, mergem înainte pentru data viitoare! Încă o dată vă mulţumesc frumos pentru participare!”, a spus vicepreşedintele Robert Badea.

Sesiune de întrebări şi răspunsuri

A existat şi o sesiune de întrebări din partea reprezentanţilor mass-media, iar una dintre ele s-a referit la ce are în plus candidatul Nicolae Baciu faţă de ceilalţi candidaţi şi de ce a ales să se înscrie în Partidul Forţa Dreptei. Domnia sa a răspuns astfel: „Am intrat în politică pentru că am simţit că pot să-mi aduc contribuţia să facem un oraş mai atractiv pentru locuitori, investitori şi turişti. Am locuit în Bucureşti câţiva ani, am văzut cum este şi mi-era dor de Curtea de Argeş şi de prietenii de aici, am mai spus-o…

M-am întors în Curtea de Argeş, vreau să deschid mai multe afaceri, să-mi lărgesc puţin orizonturile şi să fac afaceri cu localnicii. Am intrat în politică pentru că sincer îmi doresc o schimbare pentru oraşul acesta. Şi nu o schimbare superficială, ci una de substanţă. Cred că oraşul acesta are nevoie de viziune pe termen lung dacă vrem să aibă un viitor aici copiii noştri sau copiii copiilor noştri.

Eu vreau să facem o universitate de stat în Curtea de Argeş. O universitate ar ţine, foarte probabil, copiii aici, şi mă gândesc la Universitatea de Arte. De ce? Pentru că eu cred că partea aceasta culturală va trebui dezvoltată foarte mult în viitorul foarte aptopiat. Va trebui să facem foarte multe evenimente, să mergem pe toate văile Argeşului să adunăm toţi meşteşugarii, toţi artizanii, şi să facem nişte târguri. Să arătăm ce putem, noi, Argeşul, toată zona, că suntem foarte talentaţi. Este păcat ca acest oraş să nu fie pus efectiv în valoare! Avem deja monumentele, împreună cu alte atracţii ce vor fi puse în valoare, să creăm locuri de cazare şi viitorul nostru va arăta extraordinar e bine! E foarte simplu…

De ce Forţa Dreptei şi ce am în plus faţă de ceilalţi contracandidaţi? Păi nici nu aveam unde să merg în altă parte! Iar Forţa Dreptei înseamnă liberalism adevărat! În plus faţă de colegii cu care mă voi confrunta pentru postul de primar am viziunea şi pasiunea cu care fac lucruri. Cred că am demonstrat în mediul de business cine sunt şi ce pot face şi am nevoie doar de girul cetăţenilor. Vreau să-i asigur pe argeşeni că voi fi dedicat 100% pentru misiunea ce mi-o vor încredinţa şi că nu le va părea rău să-mi dea mie votul!”.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.