În data de 3 septembrie 2021, Municipiul Pitești a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări de construcții aferente obiectivului de investiții „Transformare Cămin C3 – Liceul Tehnologic Dimitrie Dima, în clădire de locuințe sociale”. Contractul încheiat cu Asocierea S.C. PROINSTAL PIPE S.R.L. (lider asociere) – S.C. SILVORA TERA S.R.L. (asociat) are o valoare de 6.486.219,51 lei fără T.V.A. și o perioada de execuție de 13 luni.

Proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului construcțiilor de locuințe sociale derulat conform Legii locuinței nr. 114/1996, conform contractului de finanțare încheiat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Municipiul Pitești, în luna iunie 2021. Scopul acestui program este construirea de locuinţe sociale – locuinţe cu chirie subvenţionată, destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existenţă nu le permite accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei. Obiectivul ce se doreşte a fi atins este asigurarea unor condiţii de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate. Promovarea investiţiilor de locuinţe sociale reprezintă sarcina autorităţilor publice locale. În cadrul proiectului vor fi realizate un număr de 55 garsoniere și 4 apartamente, lucrările propuse fiind următoarele:

  • Recompartimentare interioară pentru funcțiunea propusă.
  • Realizarea de balcoane.
  • Finisaje interioare – desființare pereți interiori din structură ușoară, reamplasare pereți ușori, recompartimentare camere, amenajare grup sanitar și bucătărie în fiecare cameră, lucrări de finisaje interioare, înlocuire tâmplărie interioară.
  • Instalații sanitare, termice, electrice.
  • Panouri informații și birou administrator.
  • Finisaje exterioare – termoizolație clădire, vopsitorii exterioare decorative, realizare acoperiș, înlocuire tâmplărie exterioară.
  • Amenajare rampă persoane cu dizabilități, placare pe trepte cu gresie de exterior.
  • Dotare cu mobilier minimal de bucătărie.

M.C.B.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.